Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Isprobali smo: Windows 10
Nova inačica Windowsa se na prvi pogled čini doista fenomenalnom, no instalacija traje dugo
Pred koji tjedan Microsoft je objavio globalnu dostupnost za njihovu novu inačicu Windowsa 10. Specijalizirani strani tehnološki mediji su se raspisali o tome koliko su Windowsi dobri. Skeptični zbog starih i priznajmo loših ili barem prosječnih iskustava pri korištenju Microsoftovih proizvoda jedva smo se natjerali isprobati Windows 10. I od prve vidimo da se isplati odmah prijeći na njih.


Nov izgled Windows 10 sustava

Windowsi 10 izgledaju slično kao Windowsi 7, ali nude pregršt estetski i korisnički atraktivnih dodataka

Imali smo priliku isprobati nove Windowse 10 čim su izašli i sada vam s malim zakašnjenjem pokazujemo kratki pogled na sve što nude. Windowsi 10 izgledaju slično kao Windowsi 7 - nemaju onaj poseban ekran s ikonama za uređaje osjetljive na dodir kao Windows 8. Naspram sedmice, dizajn i teme su na desetki vizualno atraktivniji.

Prva dobra stvar je što imate više desktopa - kao na mobitelu se prebacujete s jednog na drugi. Na jedan možete staviti sve za posao, na drugi sve za gaming. Start izbornik je popravljen, vraćen je nazad, jako je pregledan, uz to i prilagodljiv. Lijevo su aplikacije a desno su sve novosti. U desnom dijelu ekrana imate Action Centar s obavijestima. Nadalje, postavke su vizualno unaprijeđene, sve to izgleda ljepše i nekako se lakše snaći od prve.

.

Nove Windows 10 aplikacije

Tri najbolje i najvažnije stvari na Windowsima 10 su nova e-mail aplikacija, kalendar i preglednik slika

Tri najbolje i najvažnije stvari na Windowsima 10 su nova e-mail aplikacija, kalendar i preglednik slika. Oni sad izgledaju genijalno - vrlo su pregledni i praktično iskoristivi. Na mail aplikaciji možete imati više računa. Kalendar isto podsjeća na onaj koji koristite na mobitelu. Preglednik fotografija je potpuno nov i intuitivan. Listate slike scrollanjem. Ako želite možete uređivati slike, ponuđene su vrlo jednostavne a opet napredne opcije. 

Igre i aplikacije možete skidati u trgovini aplikacija, kao i na mobitelu. Sve se ažurira automatski, te ne možete u opcijama to isključiti. To je u jednu ruku dobro jer se skidaju najnoviji driveri, no s druge strane pojavit će se problem da ne rade svi stari driveri.  

.

Ukupni dojam

Nedostatak je što nadogradnja (upgrade) traje dugo - tu ćete se vrlo vjerojatno iživcirati 

Nedostatak je što nadogradnja (upgrade) traje dugo - tu ćete se iživcirat vrlo vjerojatno. Nadogradnja je besplatna ako imate Windows 7 ili 8. Ali nema "clean" instalacije nego morate ići na upgrade - inače vas traži CD ključ. Kad je instalacija gotova, ulogirate se u svoj Microsoft Live račun i Windowsi su gore. Razmislite prije nego odaberete lokaciju Hrvatska, jer u tom slučaju možete instalirati samo hrvatske Windowse - ako želite Engleski, korištenje Cortane i nekih drugih aplikacija, odaberite regiju SAD.

Operativni sustav Windows 10 je dostupan kao besplatna nadogradnja. Ako imate živaca proći instalaciju, nema sumnje da su novi Windowsi 10 bolji od starih 8.1 pa čak i windows 7 inačice koja je po meni do sada bila najbolja.

.

Više o temi Windows.

Komentari (0)
Pročitano (5283)
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.