Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Isprobali smo: Windows 10
Nova inačica Windowsa se na prvi pogled ini doista fenomenalnom, no instalacija traje dugo
Pred koji tjedan Microsoft je objavio globalnu dostupnost za njihovu novu inačicu Windowsa 10. Specijalizirani strani tehnološki mediji su se raspisali o tome koliko su Windowsi dobri. Skeptični zbog starih i priznajmo loših ili barem prosječnih iskustava pri korištenju Microsoftovih proizvoda jedva smo se natjerali isprobati Windows 10. I od prve vidimo da se isplati odmah prijeći na njih.


Nov izgled Windows 10 sustava

Windowsi 10 izgledaju slično kao Windowsi 7, ali nude pregršt estetski i korisnički atraktivnih dodataka

Imali smo priliku isprobati nove Windowse 10 čim su izašli i sada vam s malim zakašnjenjem pokazujemo kratki pogled na sve što nude. Windowsi 10 izgledaju slično kao Windowsi 7 - nemaju onaj poseban ekran s ikonama za uređaje osjetljive na dodir kao Windows 8. Naspram sedmice, dizajn i teme su na desetki vizualno atraktivniji.

Prva dobra stvar je što imate više desktopa - kao na mobitelu se prebacujete s jednog na drugi. Na jedan možete staviti sve za posao, na drugi sve za gaming. Start izbornik je popravljen, vraćen je nazad, jako je pregledan, uz to i prilagodljiv. Lijevo su aplikacije a desno su sve novosti. U desnom dijelu ekrana imate Action Centar s obavijestima. Nadalje, postavke su vizualno unaprijeđene, sve to izgleda ljepše i nekako se lakše snaći od prve.

.

Nove Windows 10 aplikacije

Tri najbolje i najvažnije stvari na Windowsima 10 su nova e-mail aplikacija, kalendar i preglednik slika

Tri najbolje i najvažnije stvari na Windowsima 10 su nova e-mail aplikacija, kalendar i preglednik slika. Oni sad izgledaju genijalno - vrlo su pregledni i praktično iskoristivi. Na mail aplikaciji možete imati više računa. Kalendar isto podsjeća na onaj koji koristite na mobitelu. Preglednik fotografija je potpuno nov i intuitivan. Listate slike scrollanjem. Ako želite možete uređivati slike, ponuđene su vrlo jednostavne a opet napredne opcije. 

Igre i aplikacije možete skidati u trgovini aplikacija, kao i na mobitelu. Sve se ažurira automatski, te ne možete u opcijama to isključiti. To je u jednu ruku dobro jer se skidaju najnoviji driveri, no s druge strane pojavit će se problem da ne rade svi stari driveri.  

.

Ukupni dojam

Nedostatak je što nadogradnja (upgrade) traje dugo - tu ćete se vrlo vjerojatno iživcirati 

Nedostatak je što nadogradnja (upgrade) traje dugo - tu ćete se iživcirat vrlo vjerojatno. Nadogradnja je besplatna ako imate Windows 7 ili 8. Ali nema "clean" instalacije nego morate ići na upgrade - inače vas traži CD ključ. Kad je instalacija gotova, ulogirate se u svoj Microsoft Live račun i Windowsi su gore. Razmislite prije nego odaberete lokaciju Hrvatska, jer u tom slučaju možete instalirati samo hrvatske Windowse - ako želite Engleski, korištenje Cortane i nekih drugih aplikacija, odaberite regiju SAD.

Operativni sustav Windows 10 je dostupan kao besplatna nadogradnja. Ako imate živaca proći instalaciju, nema sumnje da su novi Windowsi 10 bolji od starih 8.1 pa čak i windows 7 inačice koja je po meni do sada bila najbolja.

.

Više o temi Windows.

Komentari (0)
Pročitano (4736)
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak
Izbor urednika
Uživajte u glazbi uz stilizirane, iznimno kvalitetne on-ear slušalice
Panasonicove slušalice RP-HF100 stiliziranog su dizajna i vrlo kompaktne jednom kada ih sklopite. Te lagane on-ear slušalice isporučuju iznimno kvalitetan i bogati zvuk zahvaljujući 30 milimetarskim zvučničkim jedinicama naprednog zvuka s neodimijskim magnetima i velikim naušnjacima.
Najbolji laptopi (2016.) u četiri cjenovna ranga
Odlučili ste se na kupnju novog laptopa, no ne znate na što obratiti pozornost prilikom kupnje? U današnje vrijeme, kada nam je tehnologija dostupnija nego ikad, lako se izgubiti u mnoštvu specifikacija i modela prijenosnih računala na tržištu. Kako bi vam iskustvo kupovine novog prijenosnika učinili lakšim donosimo pregled osnovnih smjernica koje će vam učiniti kupnju vremenski i ekonomski isplativijom.
Novi Lenovo C2 Power za samo 99 kuna
Uz uslugu interneta, televizije i(li) telefona, Iskonovi tisućaši promotivnoj akciji do 1. prosinca ili do isteka zaliha imaju mogućnost odabrati i smartphone Lenovo C2 Power za samo 99 kuna.
Top lista aplikacija za iPhone i Androd
Istražili smo koje su najbolje aplikacije za iPhone i Android pametne uređaje. Ovaj puta donosimo vam popis najboljih aplikacija koje će vam pomoći pri svakodnevnim zadacima. Uz naš izbor najboljih aplikacija ćete izraziti vlastitu kreativnost, poboljšati učinkovitost ili se nasmijati do suza. Isprobajte puni potencijal svog pametnog uređaja, brže i učinkovitije obavljate svakodnevne zadatke i pametno iskoristite svoje vrijeme.
Stiže SanDisk 1TB SD kartica
Prema glasinama sa fotoblogova uskoro nam dolaze terabajtne memorijske kartice (1TB, odnosno tisuću gigabajta). Rastom kvalitete videa i fotografije ti zapisi imaju sve više podataka pa će ova vijest biti zanimljiva prije svega profesionalnim fotografima i video snimateljima koji će sada lakše snimati 4K video u nekom naprednom kodeku.
Top 5 noviteta s Photokine 2016.
Photokina sajam ni ovaj put nije razočaralo - svi proizvođači su čekali da upravo na Photokini predstave svoje najbitnije nove proizvode, a ako nisu bili spremni najavili su "razvoj proizvoda" i pola godine prije predstavljanja.