Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Google blokira Adobe Flash Player na Chromeu
To je još jedna novogodišnja promjena na Googleovom pretraživaču
Google je još u svibnju najavljivao kako će blokirati sadržaje za Adobe Flash Player, a sad bi se to moglo i ostvariti. Naime, Google na Chrome uvodi HTML5 kao jedinu ispravnu opciju za prikazivanje sadržaja, a Adobeov alat ga ne podupire.
Čak je i Adobe upozorio korisnike da prestanu koristiti Flash Player

Naime, Google želi predstaviti HTML5 kao poželjan i zadani način za prikaz sadržaja web stranice nakon promjena koje će zahvatiti Chrome u narednih nekoliko mjeseci. To znači da ukoliko web stranica podupire HTML5, video sadržaj će se automatski prikazati. Svi Flash sadržaji će biti blokirani, osim ako korisnik ručno podesi postavke prikaza stranice. Ovo prati nedavno najavljen prekid podrške HTTP stranicama na Chromeu, stoga je bilo logično očekivati ovakav potez

U početku će se zahtjevi za pristup pojavljivati samo na mjestima koja korisnici posjećuju po prvi put, ali će od listopada 2017., svaka stranica zahtijevati dopuštenje korisnika za pokretanje Flasha. Jedan posto korisnika na trenutnoj verziji Chromea može vidjeti ovu značajku. Svatko bi trebao imati ažurirani Chrome od veljače, kada se očekuje stabilizacija beta verzije.

Google nije prva tvrtka koja blokira Flash sadržaje. Prošle je godine, Facebook omogućio pokretanje svih videa pomoću HTML5 na svim preglednicima. Čak je i Adobe upozorio korisnike Flasha da ga prestanu koristiti, što odluku Googlea čini opravdanom. 

.

Više o temi Google, Adobe.

Komentari (0)
Pročitano (644)
Za pretraživanje tvitajte Google i emoji
Google pokušava naći što više načina za olakšavanje pretraživanja, a sad bi za to mogao koristiti Twitter i emojije. Tako će se pretraga svesti na nekoliko jednostavnih znakova i Googleovo ime.
9.12.2016.
Google dodaje indikator ograničenja brzine na Mape
Google je, prema svemu sudeći, uveo indikator brzine na svoje Mape. To još neće moći vidjeti svi korisnici, ali ova promjena je hvalevrijedna, s obzirom na to da je već imaju neki proizvođači navigacijskih sustava.
23.9.2016.
Hakirani Adobe računi
Ako imate Adobe račun bilo bi dobro da zamijenite šifru, pogotovo ako ste istu lozinku koristili i za registriranje na druge web stranice. Situacija je pogotovo ozbiljna ako ste koristili novi Creative Cloud.
9.10.2013.
Kako saznati je li vam račun na Googleu hakiran?
Prije nekoliko tjedana pojavio se virus nazvan Gooligan, koji napada račune na Googleu. Procjenjuje se da je dosad hakirano više od milijun računa, a ovdje možete saznati kako provjeriti je li i vaš račun ugrožen.
6.12.2016.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Uživajte u glazbi uz stilizirane, iznimno kvalitetne on-ear slušalice
Panasonicove slušalice RP-HF100 stiliziranog su dizajna i vrlo kompaktne jednom kada ih sklopite. Te lagane on-ear slušalice isporučuju iznimno kvalitetan i bogati zvuk zahvaljujući 30 milimetarskim zvučničkim jedinicama naprednog zvuka s neodimijskim magnetima i velikim naušnjacima.
Najbolji laptopi (2016.) u četiri cjenovna ranga
Odlučili ste se na kupnju novog laptopa, no ne znate na što obratiti pozornost prilikom kupnje? U današnje vrijeme, kada nam je tehnologija dostupnija nego ikad, lako se izgubiti u mnoštvu specifikacija i modela prijenosnih računala na tržištu. Kako bi vam iskustvo kupovine novog prijenosnika učinili lakšim donosimo pregled osnovnih smjernica koje će vam učiniti kupnju vremenski i ekonomski isplativijom.
Novi Lenovo C2 Power za samo 99 kuna
Uz uslugu interneta, televizije i(li) telefona, Iskonovi tisućaši promotivnoj akciji do 1. prosinca ili do isteka zaliha imaju mogućnost odabrati i smartphone Lenovo C2 Power za samo 99 kuna.
Top lista aplikacija za iPhone i Androd
Istražili smo koje su najbolje aplikacije za iPhone i Android pametne uređaje. Ovaj puta donosimo vam popis najboljih aplikacija koje će vam pomoći pri svakodnevnim zadacima. Uz naš izbor najboljih aplikacija ćete izraziti vlastitu kreativnost, poboljšati učinkovitost ili se nasmijati do suza. Isprobajte puni potencijal svog pametnog uređaja, brže i učinkovitije obavljate svakodnevne zadatke i pametno iskoristite svoje vrijeme.
Stiže SanDisk 1TB SD kartica
Prema glasinama sa fotoblogova uskoro nam dolaze terabajtne memorijske kartice (1TB, odnosno tisuću gigabajta). Rastom kvalitete videa i fotografije ti zapisi imaju sve više podataka pa će ova vijest biti zanimljiva prije svega profesionalnim fotografima i video snimateljima koji će sada lakše snimati 4K video u nekom naprednom kodeku.
Top 5 noviteta s Photokine 2016.
Photokina sajam ni ovaj put nije razočaralo - svi proizvođači su čekali da upravo na Photokini predstave svoje najbitnije nove proizvode, a ako nisu bili spremni najavili su "razvoj proizvoda" i pola godine prije predstavljanja.