Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Google blokira Adobe Flash Player na Chromeu
To je još jedna novogodišnja promjena na Googleovom pretraživaču
Google je još u svibnju najavljivao kako će blokirati sadržaje za Adobe Flash Player, a sad bi se to moglo i ostvariti. Naime, Google na Chrome uvodi HTML5 kao jedinu ispravnu opciju za prikazivanje sadržaja, a Adobeov alat ga ne podupire.
Čak je i Adobe upozorio korisnike da prestanu koristiti Flash Player

Naime, Google želi predstaviti HTML5 kao poželjan i zadani način za prikaz sadržaja web stranice nakon promjena koje će zahvatiti Chrome u narednih nekoliko mjeseci. To znači da ukoliko web stranica podupire HTML5, video sadržaj će se automatski prikazati. Svi Flash sadržaji će biti blokirani, osim ako korisnik ručno podesi postavke prikaza stranice. Ovo prati nedavno najavljen prekid podrške HTTP stranicama na Chromeu, stoga je bilo logično očekivati ovakav potez

U početku će se zahtjevi za pristup pojavljivati samo na mjestima koja korisnici posjećuju po prvi put, ali će od listopada 2017., svaka stranica zahtijevati dopuštenje korisnika za pokretanje Flasha. Jedan posto korisnika na trenutnoj verziji Chromea može vidjeti ovu značajku. Svatko bi trebao imati ažurirani Chrome od veljače, kada se očekuje stabilizacija beta verzije.

Google nije prva tvrtka koja blokira Flash sadržaje. Prošle je godine, Facebook omogućio pokretanje svih videa pomoću HTML5 na svim preglednicima. Čak je i Adobe upozorio korisnike Flasha da ga prestanu koristiti, što odluku Googlea čini opravdanom. 

.

Više o temi Google, Adobe.

Komentari (0)
Pročitano (1241)
Za pretraživanje tvitajte Google i emoji
Google pokušava naći što više načina za olakšavanje pretraživanja, a sad bi za to mogao koristiti Twitter i emojije. Tako će se pretraga svesti na nekoliko jednostavnih znakova i Googleovo ime.
9.12.2016.
Google dodaje indikator ograničenja brzine na Mape
Google je, prema svemu sudeći, uveo indikator brzine na svoje Mape. To još neće moći vidjeti svi korisnici, ali ova promjena je hvalevrijedna, s obzirom na to da je već imaju neki proizvođači navigacijskih sustava.
23.9.2016.
Hakirani Adobe računi
Ako imate Adobe račun bilo bi dobro da zamijenite šifru, pogotovo ako ste istu lozinku koristili i za registriranje na druge web stranice. Situacija je pogotovo ozbiljna ako ste koristili novi Creative Cloud.
9.10.2013.
Kako saznati je li vam račun na Googleu hakiran?
Prije nekoliko tjedana pojavio se virus nazvan Gooligan, koji napada račune na Googleu. Procjenjuje se da je dosad hakirano više od milijun računa, a ovdje možete saznati kako provjeriti je li i vaš račun ugrožen.
6.12.2016.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.