Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Google Map Maker odlazi u povijest
No, u ožujku će ga zamijeniti Local Guides
Google je odlučio ugasiti Map Maker, alat kojim ste mogli ispravljati i dopunjavati čitav sustav mapa. No, srećom to ne znači da to više nećete moći činiti, jer bi se trebao aktivirati novi program.
Uvest će se sustav nagrađivanja korisnika, koji će unositi promjene putem novog sustava Local Guides

Google je 2008. pokrenuo online alat zvan Map Maker koji omogućava bilo kome u svijetu da mijenja i dopunjuje podatke na Google kartama. No, nažalost cijele zajednice Map Makera, Google je najavio da u ožujku 2017. gasi ovu uslugu. Ovo je alat i uređivač kojim korisnik unosi promjene na Googleovim kartama, koje kasnije odobravaju moderatori. Cilj programa je bio da Google Maps bude ispunjen cestama i poslovnim informacijama u manje razvijenim regijama, u kojima detaljne lokalne karte nisu bile dostupne.

No, iako će Map Maker biti ugašen u 2017., u njega se već sad ne mogu unositi novi podaci, a u Googleu to objašnjavaju potrebom za skraćivanjem vremena unosa podataka u novi sustav koji će se zvati Local Guides. Za sudjelovanje u kreiranju i dopunjavanju karata mogli biste dobiti nagrade. Sustav je koncipiran kao verzija Yelp Elitesa, pa će doprinos volontera biti nagrađen bodovima, nagradama, pozivima na događaje i ranijim pristupom novim opcijama.

Map Maker je često bivao izložen hakerskim napadima i spamovima

Ova višemjesečna tranzicija između dva programa će spriječiti dosadašnje učestale hakerske napade i spamove, zbog kojih je Map Maker često znao biti privremeno deaktiviran. Uz, to sumnjamo da bi se za spam mogla dobiti bilo kakva nagrada, a i sustav moderiranja bi, u tom smislu, trebao biti promijenjen. Local Guides bi trebao nuditi i nove opcije, poput pisanja komentara ili dodavanja fotografija. No sve će promjene biti dostupne na internetu, tako da vrijedi pričekati s najavama.

.

Više o temi Google.

Milan Dalmacija via techcrunch.com
16.11.2016.
Komentari (0)
Pročitano (520)
Sustav mapa Here će vam pronaći parkirno mjesto
Open Location Platform će biti predstavljena na Salonu automobila u Parizu, a osim opcije parkiranja, nudit će praćenje prometa u stvarnom vremenu te detektiranje prometnih znakova i opasnosti na cesti.
15.10.2016.
Odabrali smo: 5 najboljih tableta u 2016.
Ova godina je donijela pregršt noviteta u svijetu potrošačke elektronike. Tako su se na policama trgovina našli i neki zanimljivi tableti. Za vas smo izdvojili pet najboljih koje trenutno možete naći na tržištu, a među njima se skrio i pokoji klasik.
23.11.2016.
Googleov Click-to-Message približio poruke tvrtkama
Prije mjesec dana Google je najavio novi dodatak svojoj platformi AdWords. Radi se o proširenju oglasa Click-to-Message, koji oglašivačima omogućuje slanje SMS poruka direktno na uređaje potencijalnih klijenata.
25.11.2016.
Google dijeli 10.000 stipendija za izradu aplikacija
Udacity dijeli čak 10.000 stipendija koje financira Google svima koji žele stvoriti svoju prvu aplikaciju u Androidu ili naći prvi posao. Stipendije uključuju edukaciju, certificiranje i prijave na programerska natjecanja.
6.12.2016.
Kako saznati je li vam račun na Googleu hakiran?
Prije nekoliko tjedana pojavio se virus nazvan Gooligan, koji napada račune na Googleu. Procjenjuje se da je dosad hakirano više od milijun računa, a ovdje možete saznati kako provjeriti je li i vaš račun ugrožen.
6.12.2016.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.