Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Google Map Maker odlazi u povijest
No, u ožujku će ga zamijeniti Local Guides
Google je odlučio ugasiti Map Maker, alat kojim ste mogli ispravljati i dopunjavati čitav sustav mapa. No, srećom to ne znači da to više nećete moći činiti, jer bi se trebao aktivirati novi program.
Uvest će se sustav nagrađivanja korisnika, koji će unositi promjene putem novog sustava Local Guides

Google je 2008. pokrenuo online alat zvan Map Maker koji omogućava bilo kome u svijetu da mijenja i dopunjuje podatke na Google kartama. No, nažalost cijele zajednice Map Makera, Google je najavio da u ožujku 2017. gasi ovu uslugu. Ovo je alat i uređivač kojim korisnik unosi promjene na Googleovim kartama, koje kasnije odobravaju moderatori. Cilj programa je bio da Google Maps bude ispunjen cestama i poslovnim informacijama u manje razvijenim regijama, u kojima detaljne lokalne karte nisu bile dostupne.

No, iako će Map Maker biti ugašen u 2017., u njega se već sad ne mogu unositi novi podaci, a u Googleu to objašnjavaju potrebom za skraćivanjem vremena unosa podataka u novi sustav koji će se zvati Local Guides. Za sudjelovanje u kreiranju i dopunjavanju karata mogli biste dobiti nagrade. Sustav je koncipiran kao verzija Yelp Elitesa, pa će doprinos volontera biti nagrađen bodovima, nagradama, pozivima na događaje i ranijim pristupom novim opcijama.

Map Maker je često bivao izložen hakerskim napadima i spamovima

Ova višemjesečna tranzicija između dva programa će spriječiti dosadašnje učestale hakerske napade i spamove, zbog kojih je Map Maker često znao biti privremeno deaktiviran. Uz, to sumnjamo da bi se za spam mogla dobiti bilo kakva nagrada, a i sustav moderiranja bi, u tom smislu, trebao biti promijenjen. Local Guides bi trebao nuditi i nove opcije, poput pisanja komentara ili dodavanja fotografija. No sve će promjene biti dostupne na internetu, tako da vrijedi pričekati s najavama.

.

Više o temi Google.

Milan Dalmacija via techcrunch.com
16.11.2016.
Komentari (0)
Pročitano (361)
Sustav mapa Here će vam pronaći parkirno mjesto
Open Location Platform će biti predstavljena na Salonu automobila u Parizu, a osim opcije parkiranja, nudit će praćenje prometa u stvarnom vremenu te detektiranje prometnih znakova i opasnosti na cesti.
15.10.2016.
Odabrali smo: 5 najboljih tableta u 2016.
Ova godina je donijela pregršt noviteta u svijetu potrošačke elektronike. Tako su se na policama trgovina našli i neki zanimljivi tableti. Za vas smo izdvojili pet najboljih koje trenutno možete naći na tržištu, a među njima se skrio i pokoji klasik.
23.11.2016.
Googleov Click-to-Message približio poruke tvrtkama
Prije mjesec dana Google je najavio novi dodatak svojoj platformi AdWords. Radi se o proširenju oglasa Click-to-Message, koji oglašivačima omogućuje slanje SMS poruka direktno na uređaje potencijalnih klijenata.
25.11.2016.
Google dijeli 10.000 stipendija za izradu aplikacija
Udacity dijeli čak 10.000 stipendija koje financira Google svima koji žele stvoriti svoju prvu aplikaciju u Androidu ili naći prvi posao. Stipendije uključuju edukaciju, certificiranje i prijave na programerska natjecanja.
6.12.2016.
Kako saznati je li vam račun na Googleu hakiran?
Prije nekoliko tjedana pojavio se virus nazvan Gooligan, koji napada račune na Googleu. Procjenjuje se da je dosad hakirano više od milijun računa, a ovdje možete saznati kako provjeriti je li i vaš račun ugrožen.
6.12.2016.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Uživajte u glazbi uz stilizirane, iznimno kvalitetne on-ear slušalice
Panasonicove slušalice RP-HF100 stiliziranog su dizajna i vrlo kompaktne jednom kada ih sklopite. Te lagane on-ear slušalice isporučuju iznimno kvalitetan i bogati zvuk zahvaljujući 30 milimetarskim zvučničkim jedinicama naprednog zvuka s neodimijskim magnetima i velikim naušnjacima.
Najbolji laptopi (2016.) u četiri cjenovna ranga
Odlučili ste se na kupnju novog laptopa, no ne znate na što obratiti pozornost prilikom kupnje? U današnje vrijeme, kada nam je tehnologija dostupnija nego ikad, lako se izgubiti u mnoštvu specifikacija i modela prijenosnih računala na tržištu. Kako bi vam iskustvo kupovine novog prijenosnika učinili lakšim donosimo pregled osnovnih smjernica koje će vam učiniti kupnju vremenski i ekonomski isplativijom.
Novi Lenovo C2 Power za samo 99 kuna
Uz uslugu interneta, televizije i(li) telefona, Iskonovi tisućaši promotivnoj akciji do 1. prosinca ili do isteka zaliha imaju mogućnost odabrati i smartphone Lenovo C2 Power za samo 99 kuna.
Top lista aplikacija za iPhone i Androd
Istražili smo koje su najbolje aplikacije za iPhone i Android pametne uređaje. Ovaj puta donosimo vam popis najboljih aplikacija koje će vam pomoći pri svakodnevnim zadacima. Uz naš izbor najboljih aplikacija ćete izraziti vlastitu kreativnost, poboljšati učinkovitost ili se nasmijati do suza. Isprobajte puni potencijal svog pametnog uređaja, brže i učinkovitije obavljate svakodnevne zadatke i pametno iskoristite svoje vrijeme.
Stiže SanDisk 1TB SD kartica
Prema glasinama sa fotoblogova uskoro nam dolaze terabajtne memorijske kartice (1TB, odnosno tisuću gigabajta). Rastom kvalitete videa i fotografije ti zapisi imaju sve više podataka pa će ova vijest biti zanimljiva prije svega profesionalnim fotografima i video snimateljima koji će sada lakše snimati 4K video u nekom naprednom kodeku.
Top 5 noviteta s Photokine 2016.
Photokina sajam ni ovaj put nije razočaralo - svi proizvođači su čekali da upravo na Photokini predstave svoje najbitnije nove proizvode, a ako nisu bili spremni najavili su "razvoj proizvoda" i pola godine prije predstavljanja.