Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Kako riješiti probleme s baterijom na iPhoneu 6S?
Apple nekima nudi i besplatnu zamjenu baterije
iPhone 6S očito ima većih problema s baterijom nego što se mislilo. Naime, donedavno su iz Applea tvrdili da je problem ograničen na uređaje proizvedene između rujna i listopada 2015. No, nedavno je otkriven uzrok problema kao i to da on zahvaća puno veći broj uređaja. U tekstu donosimo na što treba obratiti pažnju i što učiniti ako se iPhone 6S počne iznenada gasiti.
Baterije brže gube snagu te se uređaji gase na 30-ak posto kapaciteta baterije

Iako je Apple priznao da određen broj iPhonea 6S proizvedenih u razdoblju od rujna do listopada 2015. može doživjeti probleme sa slučajnim gašenjem, tvrtka je sada konačno otkrila uzrok problema, ali i neugodnu činjenicu da je njime zahvaćen mnogo veći broj smartphonea.

Prema Appleovu priopćenju na svojoj kineskoj web stranici za podršku, mali broj iPhone 6S "sadrži baterije koje su izložene kontroliranim ambijentalnim uvjetima više nego što su trebale biti prije njihova sklapanja u ostatak uređaja". Posljedica toga, prema Appleu, jest da baterije brže gube snagu, što dovodi do nekontroliranog gašenja

Apple napominje kako nema rizika od eksplozije uređaja ili ozljeđivanja korisnika

Iako se napominje kako to nije sigurnosni problem koji bi doveo do uništenja uređaja i potencijalnih ozljeda, kao u slučaju Notea 7, Apple je ponudio nekoliko načina na koje se ovaj problem može riješiti. Prvi način je da unesete serijski broj svog 6S-a na Appleovu web-stranicu podrške. Serijski broj ćete pronaći odlaskom na Postavke > Općenito > O uređaju.  

Dobra vijest je da ako otkrijete da vam je baterija neispravna zbog drugog, goreg razloga, Apple će vam je zamijeniti besplatno. Za svaki slučaj možete pronaći i priručnik o izradi sigurnosnih kopija na iPhoneu. No, čini se kako se Apple nije baš potrudio ponuditi potpuno rješenje, s obzirom da su u cijelom svijetu zabilježene slične pritužbe korisnika (brzo trošenje i gašenje na 30 posto kapaciteta) drugih modela iz serije 6. U Appleu tvrde da nisu pronašli druge uzroke iznenadna gašenja uređaja te da time nisu zahvaćeni drugi uređaji. Stoga će vlasnici tih uređaja imati puno više problema pri ostvarivanju svojih potrošačkih prava i pogodnosti, a pogotovo ako im je isteklo jamstvo.

Brojne su pritužbe korisnika drugih uređaja serije 6 iz cijelog svijeta na slične probleme

Čini se da ti problemi mogu biti povezani s instalacijom iOS 10.1 ili iOS 10.1.1, pa bi bilo poželjno malo pričekati s instalacijom, osim ako su već na uređaju. U tom slučaju ćete morati pričekati novo ažuriranje, no ni to nije jamstvo da će problem biti riješen, jer ga Apple ne priznaje. Jedino čemu se možete nadati je podrška za baterije koje su unutar jednogodišnjeg jamstva. Dakle, ako ste još uvijek pod jamstvom možda ćete moći ušićariti popravak ili novu bateriju, ali ako niste pričekajte novo ažuriranje iOS-a ili, ako ono ne da nikakvog rezultata, razmislite o kupnji drugog uređaja.

.

Više o temi iPhone, baterija.

Komentari (0)
Pročitano (802)
Novi iPhone 6s stiže u prodaju
Prednarudžbe za novi iPhone 6s već se primaju neko vrijeme u svim ovlaštenim Apple prodavačima te kod jednog mobilnog operatera.
7.10.2015.
iPhone 8 bi mogao imati zakrivljeni OLED ekran
Potražnja za iPhoneom 7 i 7 Plus je ogromna, tolika da dobavljači ne stignu ispuniti sve narudžbe. Sad zamislite kakva će potražnja biti za iPhoneom 8, pogotovo ako će imati zakrivljeni OLED ekran.
2.12.2016.
10,5-inčni iPad stiže početkom 2017.
iPad bi ipak mogao dobiti i treću veličinu. Nagađa se da će se u prvom tromjesečju sljedeće godine, uz modele veličine 9,7 i 12,9 inča, naći i model s 10,5 inča.
27.11.2016.
Apple razmišlja o vraćanju proizvodnje u SAD
Apple se vraća kući. Tako bi se mogao sažeti njihov upit ključnim partnerima u proizvodnji iPhonea, potaknut zalaganjem Donalda Trumpa za vraćanje proizvodnje američkih kompanija na njihov teritorij.
25.11.2016.
Odabrali smo: 5 najboljih tableta u 2016.
Ova godina je donijela pregršt noviteta u svijetu potrošačke elektronike. Tako su se na policama trgovina našli i neki zanimljivi tableti. Za vas smo izdvojili pet najboljih koje trenutno možete naći na tržištu, a među njima se skrio i pokoji klasik.
23.11.2016.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Uživajte u glazbi uz stilizirane, iznimno kvalitetne on-ear slušalice
Panasonicove slušalice RP-HF100 stiliziranog su dizajna i vrlo kompaktne jednom kada ih sklopite. Te lagane on-ear slušalice isporučuju iznimno kvalitetan i bogati zvuk zahvaljujući 30 milimetarskim zvučničkim jedinicama naprednog zvuka s neodimijskim magnetima i velikim naušnjacima.
Najbolji laptopi (2016.) u četiri cjenovna ranga
Odlučili ste se na kupnju novog laptopa, no ne znate na što obratiti pozornost prilikom kupnje? U današnje vrijeme, kada nam je tehnologija dostupnija nego ikad, lako se izgubiti u mnoštvu specifikacija i modela prijenosnih računala na tržištu. Kako bi vam iskustvo kupovine novog prijenosnika učinili lakšim donosimo pregled osnovnih smjernica koje će vam učiniti kupnju vremenski i ekonomski isplativijom.
Novi Lenovo C2 Power za samo 99 kuna
Uz uslugu interneta, televizije i(li) telefona, Iskonovi tisućaši promotivnoj akciji do 1. prosinca ili do isteka zaliha imaju mogućnost odabrati i smartphone Lenovo C2 Power za samo 99 kuna.
Top lista aplikacija za iPhone i Androd
Istražili smo koje su najbolje aplikacije za iPhone i Android pametne uređaje. Ovaj puta donosimo vam popis najboljih aplikacija koje će vam pomoći pri svakodnevnim zadacima. Uz naš izbor najboljih aplikacija ćete izraziti vlastitu kreativnost, poboljšati učinkovitost ili se nasmijati do suza. Isprobajte puni potencijal svog pametnog uređaja, brže i učinkovitije obavljate svakodnevne zadatke i pametno iskoristite svoje vrijeme.
Stiže SanDisk 1TB SD kartica
Prema glasinama sa fotoblogova uskoro nam dolaze terabajtne memorijske kartice (1TB, odnosno tisuću gigabajta). Rastom kvalitete videa i fotografije ti zapisi imaju sve više podataka pa će ova vijest biti zanimljiva prije svega profesionalnim fotografima i video snimateljima koji će sada lakše snimati 4K video u nekom naprednom kodeku.
Top 5 noviteta s Photokine 2016.
Photokina sajam ni ovaj put nije razočaralo - svi proizvođači su čekali da upravo na Photokini predstave svoje najbitnije nove proizvode, a ako nisu bili spremni najavili su "razvoj proizvoda" i pola godine prije predstavljanja.