Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Kodak namjerava ponovno proizvoditi filmove
Ova najava je u skladu s trendom povratka retro tehnologija
Kodak je nedavno najavio kako će oživjeti proizvodnju filma Ektachrome, koji se prestao proizvoditi 2012. Ova najava je dobro primljena u fotografskim krugovima, a rast prodaje filmova bi mogao dovesti do ponovnog početka proizvodnje legendarnog Kodachromea.
Ektachrome je već na tržištu, što je otvorilo mogućnost ponovnog stvaranja Kodachromea

Tako barem tvrdi Steve Overman, predsjednik Odjela potrošačkog filma i šef marketinga Eastman Kodaka. Ekipa Kodakeryja ga je ulovila tijekom CES-a te održala intervju s njime. Potkraj intervjua su spomenuli mogućnost povratka Ektachromea, na što im je Overman uzvratio da Kodak namjerava vratiti i Kodachrome, ali da planovi u ovom trenutku još nisu razrađeni. 

No, ono što je definitivno razrađeno i sigurno je plasman nove verzije legendarne kamere Super 8, koja je predstavljena prošloga tjedna u Las Vegasu. Stoga je i logično da je Kodak uhvatio priključak s rastućim trendom povratka retro tehnologija (vinilne ploče, analogna fotografija, VCR i sl.) te na tome temelji dio svoga poslovanja.

Iako Overman radi za američki Eastman Kodak, čini se vjerojatnim da će tvrtka slijediti trend koji je započeo nedavnim predstavljanjem Ektachromea, te surađivati s britanskim Kodak Alarisom kako bi na tržište izbacila nepomičnu verziju filma. Overman je također objasnio da je Kodaku trebalo malo vremena i truda za puštanje Ektachromea, čime su dobili prednosti za ponovno pokretanje proizvodnje Kodachromea.

.

Više o temi Kodak, fotografija

Komentari (0)
Pročitano (456)
Vezani proizvodi
Kodak Ektra: Pametni telefon za fotografe
Kodak je konačno uspio predstaviti pametni telefon. Nakon debakla s IM5, stigla je Ektra. Mobitel je to koji, očekivano, nudi dvije snažne kamere i mnoštvo fotografskih opcija, kao da držite fotoaparat u ruci. No, osim toga, Ektra je sasvim uobičajen mobitel.
21.10.2016.
Kodak priprema pametni telefon?
Iako je Kodak poznat po proizvodnji fotoopreme, izgleda da su odlučili malo proširiti portfelj. Za 20. listopad zakazano je predstavljanje njihovog pametnog telefona.
17.10.2016.
CMOS senzor koji snima milijun fps
Izgleda da se sprema novi tehnološki iskorak u fotografiji. Inženjeri sa Sveučilišta Tohoku su pokazali rezultate projekta u kojem CMOS senzor s globalnim zatvaračem može snimati snimke ultra visoke brzine bez ikakvih ograničenja postojeće tehnologije.
27.12.2016.
Nalijepite leće Blips i fotografirajte oku nevidljivo
Vidjeti svijet kao kroz mikroskop, a bez njega je moguće. Talijanski znanstvenici su stvorili leće Blips koje se mogu nalijepiti na pametni telefon i imitirati mikro ili makro leće te tako pružiti fotografije bogate detaljima inače nevidljivim oku.
4.12.2016.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.