Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
SanDisk SD memorijske kartice dovoljno brze za 4K video
Nove SD kartice su do tri puta brža od, do sada, najbrže SD kartice
SanDisk je predstavio novu SD memorijsku karticu koja je s brzinom od 280 MB/s tri puta brža od do sada najbrže SD kartice. Razlog potrebe za velikom brzinom je snimanje videa u 4K formatu.
Loša vijest je što vaš trenutni fotoaparat vjerojatno ne podržava ovako brzu karticu, a dobra je da mu ona onda ni ne treba.

Do sada najbrža SanDisk Extreme Pro SD kartica imala je brzinu zapisivanja od 95 MB/s (megabajta po sekundi). Nova kartica ne samo da je tri puta brža od nje, nego je brža i od najboljih CF (Compact Flash) kartica koje su veće i nezgrapnije, ali su do sada bile i najbrže što se može kupiti.

Očita primjena su kamere te budući fotoaparati koji podržavaju snimanje videa u 4K formatu. Canon EOS 5D Mark III u hakiranoj verziji sa Magic Lantern softverom može snimati RAW (sirovi) video, ali je ograničenje za maksimalnu rezoluciju brzina memorijske kartice. Uz novu SanDisk SD karticu možda će 5D Mark 3 postati daleko najjeftinija opcija za snimanje 4K RAW videa.

.

Više o temi 4K.

>> Sony AX100E je najmanja 4K kamera

>> Panasonic GH4 je idealan za snimanje videa

Komentari (0)
Pročitano (2822)
Sony AX100E je najmanja 4K kamera
Kamere s mogućnošću snimanja 4K video do sada su bile velike i glomazne, a Sony AX100E konačno je kamera veličine prihvatljive većini korisnike koja snima 4K video.
23.1.2014.
LG ima najveći zakrivljeni 4K OLED TV
4K i OLED su trenutno dvije jako "in" tehnologije, kao i zakrivljeni ekran. LG-jev televizor maštovitog imena 77EC9800 ima ugrađene sve najnovije tehnologije, ali to prati i "prikladna" cijena.
12.1.2014.
128GB microSD kartica iz SanDiska
Samsung Galaxy S5 je prvi mobitel na svijetu koji podržava 128 GB microSD karticu za proširenje memorije, a SanDisc je napokon predstavio i kompatibilnu 128GB karticu koja će omogućiti snimanje 4K videa.
25.2.2014.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Uživajte u glazbi uz stilizirane, iznimno kvalitetne on-ear slušalice
Panasonicove slušalice RP-HF100 stiliziranog su dizajna i vrlo kompaktne jednom kada ih sklopite. Te lagane on-ear slušalice isporučuju iznimno kvalitetan i bogati zvuk zahvaljujući 30 milimetarskim zvučničkim jedinicama naprednog zvuka s neodimijskim magnetima i velikim naušnjacima.
Najbolji laptopi (2016.) u četiri cjenovna ranga
Odlučili ste se na kupnju novog laptopa, no ne znate na što obratiti pozornost prilikom kupnje? U današnje vrijeme, kada nam je tehnologija dostupnija nego ikad, lako se izgubiti u mnoštvu specifikacija i modela prijenosnih računala na tržištu. Kako bi vam iskustvo kupovine novog prijenosnika učinili lakšim donosimo pregled osnovnih smjernica koje će vam učiniti kupnju vremenski i ekonomski isplativijom.
Novi Lenovo C2 Power za samo 99 kuna
Uz uslugu interneta, televizije i(li) telefona, Iskonovi tisućaši promotivnoj akciji do 1. prosinca ili do isteka zaliha imaju mogućnost odabrati i smartphone Lenovo C2 Power za samo 99 kuna.
Top lista aplikacija za iPhone i Androd
Istražili smo koje su najbolje aplikacije za iPhone i Android pametne uređaje. Ovaj puta donosimo vam popis najboljih aplikacija koje će vam pomoći pri svakodnevnim zadacima. Uz naš izbor najboljih aplikacija ćete izraziti vlastitu kreativnost, poboljšati učinkovitost ili se nasmijati do suza. Isprobajte puni potencijal svog pametnog uređaja, brže i učinkovitije obavljate svakodnevne zadatke i pametno iskoristite svoje vrijeme.
Stiže SanDisk 1TB SD kartica
Prema glasinama sa fotoblogova uskoro nam dolaze terabajtne memorijske kartice (1TB, odnosno tisuću gigabajta). Rastom kvalitete videa i fotografije ti zapisi imaju sve više podataka pa će ova vijest biti zanimljiva prije svega profesionalnim fotografima i video snimateljima koji će sada lakše snimati 4K video u nekom naprednom kodeku.
Top 5 noviteta s Photokine 2016.
Photokina sajam ni ovaj put nije razočaralo - svi proizvođači su čekali da upravo na Photokini predstave svoje najbitnije nove proizvode, a ako nisu bili spremni najavili su "razvoj proizvoda" i pola godine prije predstavljanja.