Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
SanDisk SD memorijske kartice dovoljno brze za 4K video
Nove SD kartice su do tri puta brža od, do sada, najbrže SD kartice
SanDisk je predstavio novu SD memorijsku karticu koja je s brzinom od 280 MB/s tri puta brža od do sada najbrže SD kartice. Razlog potrebe za velikom brzinom je snimanje videa u 4K formatu.
Loša vijest je što vaš trenutni fotoaparat vjerojatno ne podržava ovako brzu karticu, a dobra je da mu ona onda ni ne treba.

Do sada najbrža SanDisk Extreme Pro SD kartica imala je brzinu zapisivanja od 95 MB/s (megabajta po sekundi). Nova kartica ne samo da je tri puta brža od nje, nego je brža i od najboljih CF (Compact Flash) kartica koje su veće i nezgrapnije, ali su do sada bile i najbrže što se može kupiti.

Očita primjena su kamere te budući fotoaparati koji podržavaju snimanje videa u 4K formatu. Canon EOS 5D Mark III u hakiranoj verziji sa Magic Lantern softverom može snimati RAW (sirovi) video, ali je ograničenje za maksimalnu rezoluciju brzina memorijske kartice. Uz novu SanDisk SD karticu možda će 5D Mark 3 postati daleko najjeftinija opcija za snimanje 4K RAW videa.

.

Više o temi 4K.

>> Sony AX100E je najmanja 4K kamera

>> Panasonic GH4 je idealan za snimanje videa

Komentari (0)
Pročitano (3068)
Sony AX100E je najmanja 4K kamera
Kamere s mogućnošću snimanja 4K video do sada su bile velike i glomazne, a Sony AX100E konačno je kamera veličine prihvatljive većini korisnike koja snima 4K video.
23.1.2014.
LG ima najveći zakrivljeni 4K OLED TV
4K i OLED su trenutno dvije jako "in" tehnologije, kao i zakrivljeni ekran. LG-jev televizor maštovitog imena 77EC9800 ima ugrađene sve najnovije tehnologije, ali to prati i "prikladna" cijena.
12.1.2014.
128GB microSD kartica iz SanDiska
Samsung Galaxy S5 je prvi mobitel na svijetu koji podržava 128 GB microSD karticu za proširenje memorije, a SanDisc je napokon predstavio i kompatibilnu 128GB karticu koja će omogućiti snimanje 4K videa.
25.2.2014.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.