Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Trend fitness aplikacija znači lošu znanost
Privid preciznosti zapravo može dovesti do sabotaže
Poplava novih fitness narukvica i pratećih aplikacija donosi sa sobom opsjednutost praćenjem točnih brojeva u vezi vašeg tijela među kojima je često i brojanje kalorija. Što je velika greška.
Giganti poput Samsunga te odnedavno Applea imaju aplikacije (SEMI I HealthKit) namijenjene upravo praćenju svih brojeva povezanih s vašim tijelom.

Kako objašnjava Vlad Savov sa portala The Verge, problem s brojanjem kalorija je jednostavan: ne može se raditi precizno, čak niti približno precizno. Ne postoje strogi standardi (kao primjerice u farmaceutskoj industriji) pa su podaci o broju kalorija na proizvodima vrlo često potpuno krivi. Čak i kada su koliko-toliko točni, teško je moguće znati koliko će kalorija vaše tijelo zaista apsorbirati.

Trenutne fitness narukvice i aplikacije koje postoje na tržištu za ista mjerenja daju rezultate različite za otprilike 500 kalorija dnevno, dok neke procjene kažu kako je broj kalorija koji piše na nekom proizvodu prosječno pogrešan za oko 30%. Velike tvrtke poput Samsunga i Applea mogle bi pomoći ujednačavanju te u krajnjem slučaju dobivanju točnijih rezultata, ali čini se kako se to neće dogoditi tako skoro.

.

Više o temi fitness.

>> Liquid Leap je Acerova pametna narukvica

>> Budite fit uz Garmin Vivofit

Komentari (0)
Pročitano (1952)
Facebook kupio fitness aplikaciju Moves
Facebook je objavio kupnju Moves aplikacije koja se koristi za praćenje vaših pokreta preko smartphonea. Za sada se ne planira integracija s Facebook aplikacijom.
28.4.2014.
Google lansira 180 satelita
Nakon rata s Facebookom oko bespilotnih letjelica, Google sada navodno planira omogućiti pristup internetu u cijelom svijetu preko mreže od 180 novih satelita.
7.6.2014.
ARM otvara novi centar u Tajvanu
Tvrtka ARM poznata po proizvodnji procesora za prijenosne uređaje najavila je osnivanje novog dizajnerskog centra u Tajvanu, koji bi trebao pomoći dizajniranju najnovijih procesora.
5.6.2014.
Google Glass izaziva bol u očima
Portal Betabeat izvijestio je kako su dva njihova pisca za vrijeme testiranja Google Glassa osjetila oštru bol u očima, a vijest je kasnije potvrdio i sam Google.
4.6.2014.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.