Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Trend fitness aplikacija znači lošu znanost
Privid preciznosti zapravo može dovesti do sabotaže
Poplava novih fitness narukvica i pratećih aplikacija donosi sa sobom opsjednutost praćenjem točnih brojeva u vezi vašeg tijela među kojima je često i brojanje kalorija. Što je velika greška.
Giganti poput Samsunga te odnedavno Applea imaju aplikacije (SEMI I HealthKit) namijenjene upravo praćenju svih brojeva povezanih s vašim tijelom.

Kako objašnjava Vlad Savov sa portala The Verge, problem s brojanjem kalorija je jednostavan: ne može se raditi precizno, čak niti približno precizno. Ne postoje strogi standardi (kao primjerice u farmaceutskoj industriji) pa su podaci o broju kalorija na proizvodima vrlo često potpuno krivi. Čak i kada su koliko-toliko točni, teško je moguće znati koliko će kalorija vaše tijelo zaista apsorbirati.

Trenutne fitness narukvice i aplikacije koje postoje na tržištu za ista mjerenja daju rezultate različite za otprilike 500 kalorija dnevno, dok neke procjene kažu kako je broj kalorija koji piše na nekom proizvodu prosječno pogrešan za oko 30%. Velike tvrtke poput Samsunga i Applea mogle bi pomoći ujednačavanju te u krajnjem slučaju dobivanju točnijih rezultata, ali čini se kako se to neće dogoditi tako skoro.

.

Više o temi fitness.

>> Liquid Leap je Acerova pametna narukvica

>> Budite fit uz Garmin Vivofit

Komentari (0)
Pročitano (1723)
Facebook kupio fitness aplikaciju Moves
Facebook je objavio kupnju Moves aplikacije koja se koristi za praćenje vaših pokreta preko smartphonea. Za sada se ne planira integracija s Facebook aplikacijom.
28.4.2014.
Google lansira 180 satelita
Nakon rata s Facebookom oko bespilotnih letjelica, Google sada navodno planira omogućiti pristup internetu u cijelom svijetu preko mreže od 180 novih satelita.
7.6.2014.
ARM otvara novi centar u Tajvanu
Tvrtka ARM poznata po proizvodnji procesora za prijenosne uređaje najavila je osnivanje novog dizajnerskog centra u Tajvanu, koji bi trebao pomoći dizajniranju najnovijih procesora.
5.6.2014.
Google Glass izaziva bol u očima
Portal Betabeat izvijestio je kako su dva njihova pisca za vrijeme testiranja Google Glassa osjetila oštru bol u očima, a vijest je kasnije potvrdio i sam Google.
4.6.2014.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Uživajte u glazbi uz stilizirane, iznimno kvalitetne on-ear slušalice
Panasonicove slušalice RP-HF100 stiliziranog su dizajna i vrlo kompaktne jednom kada ih sklopite. Te lagane on-ear slušalice isporučuju iznimno kvalitetan i bogati zvuk zahvaljujući 30 milimetarskim zvučničkim jedinicama naprednog zvuka s neodimijskim magnetima i velikim naušnjacima.
Najbolji laptopi (2016.) u četiri cjenovna ranga
Odlučili ste se na kupnju novog laptopa, no ne znate na što obratiti pozornost prilikom kupnje? U današnje vrijeme, kada nam je tehnologija dostupnija nego ikad, lako se izgubiti u mnoštvu specifikacija i modela prijenosnih računala na tržištu. Kako bi vam iskustvo kupovine novog prijenosnika učinili lakšim donosimo pregled osnovnih smjernica koje će vam učiniti kupnju vremenski i ekonomski isplativijom.
Novi Lenovo C2 Power za samo 99 kuna
Uz uslugu interneta, televizije i(li) telefona, Iskonovi tisućaši promotivnoj akciji do 1. prosinca ili do isteka zaliha imaju mogućnost odabrati i smartphone Lenovo C2 Power za samo 99 kuna.
Top lista aplikacija za iPhone i Androd
Istražili smo koje su najbolje aplikacije za iPhone i Android pametne uređaje. Ovaj puta donosimo vam popis najboljih aplikacija koje će vam pomoći pri svakodnevnim zadacima. Uz naš izbor najboljih aplikacija ćete izraziti vlastitu kreativnost, poboljšati učinkovitost ili se nasmijati do suza. Isprobajte puni potencijal svog pametnog uređaja, brže i učinkovitije obavljate svakodnevne zadatke i pametno iskoristite svoje vrijeme.
Stiže SanDisk 1TB SD kartica
Prema glasinama sa fotoblogova uskoro nam dolaze terabajtne memorijske kartice (1TB, odnosno tisuću gigabajta). Rastom kvalitete videa i fotografije ti zapisi imaju sve više podataka pa će ova vijest biti zanimljiva prije svega profesionalnim fotografima i video snimateljima koji će sada lakše snimati 4K video u nekom naprednom kodeku.
Top 5 noviteta s Photokine 2016.
Photokina sajam ni ovaj put nije razočaralo - svi proizvođači su čekali da upravo na Photokini predstave svoje najbitnije nove proizvode, a ako nisu bili spremni najavili su "razvoj proizvoda" i pola godine prije predstavljanja.