Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Google lansira 180 satelita
Googleov plan za omogućavanje pristupa internetu
Nakon rata s Facebookom oko bespilotnih letjelica, Google sada navodno planira omogućiti pristup internetu u cijelom svijetu preko mreže od 180 novih satelita.
Pristup internetu preko satelita nije nikakva novost, te se koristi npr. na brodovima koji se nalaze na otvorenom moru.

Već smo pisali o planovima Googlea i Facebooka za korištenje bespilotnih letjelica preko kojih bi omogućili pristup internetu u dijelovima svijeta u kojima većina stanovnika još uvijek nema internet. Sada Google navodno planira otići korak dalje i lansirati u orbitu čak 180 novih satelita koji bi služili upravo omogućavanju pristupa internetu.

Cijela operacija Google bi trebala koštati $3 milijarde, a Google već zapošljava ljude s iskustvom u proizvodnji i održavanju satelita. Pomalo je šokantan podatak kako još uvijek dvije trećine stanovnika Zemlje nema pristup internetu, a tvrtke poput Googlea i Facebooka tu vide ogromnu šansu za zaradu.

.

Više o temi Google.

>> Emitiran Ultra HD signal sa satelita

>> Požare ćemo spriječavati satelitima

Komentari (0)
Pročitano (1210)
Trend fitness aplikacija znači lošu znanost
Poplava novih fitness narukvica i pratećih aplikacija donosi sa sobom opsjednutost praćenjem točnih brojeva u vezi vašeg tijela među kojima je često i brojanje kalorija. Što je velika greška.
11.6.2014.
Epson Moverio BT-200 naočale će koristiti piloti easyJeta
U sklopu šireg nastojanja u prihvaćanju inovativnih tehnologija radi poboljšavanja zrakoplovne flote, easyJet procjenjuje korištenje uređaja s tehnologijom proširene stvarnosti (Augmented Reality, AR) koji pilotima i inženjerima pomažu u pojednostavljivanju postupka inženjeringa i usluge.
11.6.2014.
Novosti Android OS-a v4.4.3
Najnovija verzija popularnog Android OS-a većinom donosi zakrpe za probleme pronađene u v4.4 KitKat verziji.
12.6.2014.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.