Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
WhatsApp konačno ima videopozive
Značajka je dostupna na svim mobilnim uređajima
WhatsApp je uveo puno novih značajki u posljednje vrijeme, no najviše se iščekivao videopoziv. Nitko od korisnika mobilnih telefona ne bi trebao biti zakinut, jer će opcija biti dostupna na Androidu, iOS-u i Windowsu.
Kvaliteta zvuka i slike raste s kvalitetom Wi-Fija, no doseg varira ako se povezujemo putem mobitela ili sporije širokopojasne veze

Iako su neki korisnici još u svibnju imali priliku kratko isprobati videopozive, trebalo je proći dobrih pet mjeseci prije nego su postali dostupni širem krugu korisnika Androida. Sada je tvrtka u vlasništvu Facebooka spremna izbaciti ovu značajku za iOS, Android i Windows uređaje.

Iako su korisnici Facebook Messengera uživali u videopozivima još prije više od godinu i pol, mnoge popularne slične messaging aplikacije još uvijek nemaju tu značajku. S više od milijardu korisnika, WhatsAppovi videopozivi mogu povezati ljude u cijelom svijetu, bez obzira na njihov izbor mobilnog operativnog sustava, čime će ostati ispred drugih aplikacija, poput konkurentske Google Allo.

Kada je značajka videopoziva aktivirana, dovoljno je otvoriti chat i odabrati ikonu telefona. Tada se daje mogućnost upostavljanja glasovnog ili videopoziva. Pri testiranju značajke otkriveno je da kvaliteta zvuka i slike raste s kvalitetom Wi-Fija, no doseg varira ako se povezujemo putem mobitela ili sporije širokopojasne veze. U videu pogledajte kako rade videopozivi na WhatsAppu, a ako želite ažurirati svoju aplikaciju dovoljno je pritisnuti link.

.

Više o temi WhatsApp.

Milan Dalmacija via engadget.com
17.11.2016.
Komentari (0)
Pročitano (653)
Facebook će koristiti osobne podatke WhatsApp korisnika za ciljanje oglasa
Prema Facebooku i WhatsAppu, nema rizika da će se vaše poruke s WhatsAppa pojavljivati na traci vašeg Facebook profila, ili da će ažuriranja statusa biti poslana prijateljima na WhatsAppu. No, oni će međusobno dijeliti više korisničkih podataka "iza kulisa", kako bi se bolje ciljalo oglašavanje i predlagali novi kontakti između dvije mreže.
31.8.2016.
WhatsApp poboljšava enkripciju
Nova verzija WhatsAppa za iOS dobila je dobrodošlu kozmetičku nadogradnju, ali verzija za Android OS dobila je nešto puno bitnije - automatsku punu enkripciju svih poruka.
24.11.2014.
IBM Watson će vam pomoći u učenju matematike
IBM Teacher Advisor će pomoći učiteljima stvoriti nastavni program matematike koji će biti jednostavniji za provedbu i pomoću kojeg će učitelji djeci moći prenijeti gradivo na lagan i edukativan način.
7.10.2016.
Tinder vam omogućava da se istaknete, ako platite
Popularna dating aplikacija koja vam može pomoći da pronađete idealnu srodnu dušu očajno pokušava pronaći način monetizacije. Prvo su uveli pretplatu za neke dodatne (nepotrebne) opcije, dok će vam uz pokoji dolar sada omogućiti da se istaknete pred ženama uz Tinder Boost.
6.10.2016.
YouTube Go za manju potrošnju podatkovnog prometa
Ako volite gledati YouTube videe u pokretu, ali mrzite velike račune za potrošnju podataka (data promet), Google ima dobre vijesti za vas. Naime, odlučili su uvesti "YouTube Go" aplikaciju posebno dizajniranu kako bi se smanjili troškovi mobilnog podatkovnog prometa.
3.10.2016.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.