Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
YouTube postavlja nove rekorde gledanosti videa
Korisnici pregledavaju milijardu sati videa dnevno
YouTube ruši rekorde gledanosti. Nedavno su objavili kako su još prošle godine prešli granicu od milijardu sati pregledanih videa dnevno, što je porast gledanosti od 50 posto u odnosu na 2015.
Broj sati pregledanih videa je porastao za 50 posto u odnosu na 2015. te za 70 posto u odnosu na 2014. 

Pregledavanje videa na YouTubeu se sastoji od nekoliko faza. Prvo nađemo neki zanimljivi video i pogledamo ga, onda bacimo oko na Preporučene objave i otamo pregledamo nekoliko videa. Potom dolazimo u fazu "samo još jedan video", u kojoj ih pregledamo još barem tri i tako od planiranih nekoliko minuta potrošimo i do sat vremena. Sada to umnožite s gotovo milijardu korisnika YouTubea i dobit ćete rekord u pregledavanju videa u danu.

Da, iz YouTubea su potvrdili kako su prošle godine premašili čarobnu granicu od milijardu sati pregledanih videa dnevno. To znači da se godišnje pregleda 365.000.000.000 sati razno-raznih video-uradaka. To je ogroman porast (ili pošast). Naime, 2014. se dnevno pogledalo 300 milijuna sati videa, a 2015. čak pola milijarde sati. Za one kojima matematika nije jača strana, pregledavanje videa je poraslo za 50 posto u samo godinu dana

Idemo ovo postignuće još malo začiniti brojkama. Milijarda sati otprilike iznosi 114.155 godina. To je otprilike pola vremena koje je suvremeni čovjek proživio od svog nastanka. To bi značilo da smo od nastanka YouTubea (2005.) pa do danas pregledali više sati videa nego što humanoidni oblici života postoje na Zemlji. Prilično zastrašujuće? A što tek reći na podatak da se ne zna koji je ukupno najgledaniji video na YouTubeu (jer ih svi dijele u razne kategorije) ili na činjenicu (poduprtu ovim podacima) da je za vrijeme pisanja ovog članka pregledano nekoliko desetaka milijuna sati videa?

.

Više o temi YouTube

Komentari (0)
Pročitano (405)
YouTube dobio podršku za Playstation VR
YouTube nastavlja razvijati svoju podršku za virtualnu stvarnost. Odsad videe s njega možete gledati i na PlayStationu VR, što je samo jedna od platformi koju YouTube podržava, a u budućnosti bi ih moglo biti još.
2.1.2017.
YouTube u HDR-u odsad na televizorima Samsung Quantum Dot
Samsung je objavio kako će po prvi puta podržati YouTubeovu globalnu reprodukciju HDR sadržaja na TV prijemnicima. Aplikacija YouTube je dostupna na svim ovogodišnjim Samsungovim Quantum Dot i UHD televizorima te će diljem svijeta biti postepeno dostupna od ovog mjeseca.
23.12.2016.
YouTube može emitirati videe s HDR-om
Nakon što je YouTube podržao Full HD, pa potom i 4K rezoluciju, napravio mobilnu verziju, osmislio studije za besplatno snimanje videa, na red je došla i podrška za visoki dinamički raspon (HDR).
11.11.2016.
YouTube Go za manju potrošnju podatkovnog prometa
Ako volite gledati YouTube videe u pokretu, ali mrzite velike račune za potrošnju podataka (data promet), Google ima dobre vijesti za vas. Naime, odlučili su uvesti "YouTube Go" aplikaciju posebno dizajniranu kako bi se smanjili troškovi mobilnog podatkovnog prometa.
3.10.2016.
Najbolji mikrofoni za snimanje YouTube recenzija
Dvije godine sustavno snimamo video za sve uređaje koje testiramo. Od web kamere i "lavalijer" mikrofonske bubuice, došli smo do usporedbe i odabira ozbiljnijih kondenzatorskih mikrofona s XLR konektorom. Spojili smo ih na Scarlett Focusrite 2i2 pojačalo i donosimo iskustva koji je bolji.
27.1.2015.
YouTube pretplata na glazbu
YouTube navodno sprema uslugu pristupa glazbi na pretplatu kakvu je popularizirao Spotify, a kasnije su je ponudili i Beats Music te Amazon Prime.
23.6.2014.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.