Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
YouTube postavlja nove rekorde gledanosti videa
Korisnici pregledavaju milijardu sati videa dnevno
YouTube ruši rekorde gledanosti. Nedavno su objavili kako su još prošle godine prešli granicu od milijardu sati pregledanih videa dnevno, što je porast gledanosti od 50 posto u odnosu na 2015.
Broj sati pregledanih videa je porastao za 50 posto u odnosu na 2015. te za 70 posto u odnosu na 2014. 

Pregledavanje videa na YouTubeu se sastoji od nekoliko faza. Prvo nađemo neki zanimljivi video i pogledamo ga, onda bacimo oko na Preporučene objave i otamo pregledamo nekoliko videa. Potom dolazimo u fazu "samo još jedan video", u kojoj ih pregledamo još barem tri i tako od planiranih nekoliko minuta potrošimo i do sat vremena. Sada to umnožite s gotovo milijardu korisnika YouTubea i dobit ćete rekord u pregledavanju videa u danu.

Da, iz YouTubea su potvrdili kako su prošle godine premašili čarobnu granicu od milijardu sati pregledanih videa dnevno. To znači da se godišnje pregleda 365.000.000.000 sati razno-raznih video-uradaka. To je ogroman porast (ili pošast). Naime, 2014. se dnevno pogledalo 300 milijuna sati videa, a 2015. čak pola milijarde sati. Za one kojima matematika nije jača strana, pregledavanje videa je poraslo za 50 posto u samo godinu dana

Idemo ovo postignuće još malo začiniti brojkama. Milijarda sati otprilike iznosi 114.155 godina. To je otprilike pola vremena koje je suvremeni čovjek proživio od svog nastanka. To bi značilo da smo od nastanka YouTubea (2005.) pa do danas pregledali više sati videa nego što humanoidni oblici života postoje na Zemlji. Prilično zastrašujuće? A što tek reći na podatak da se ne zna koji je ukupno najgledaniji video na YouTubeu (jer ih svi dijele u razne kategorije) ili na činjenicu (poduprtu ovim podacima) da je za vrijeme pisanja ovog članka pregledano nekoliko desetaka milijuna sati videa?

.

Više o temi YouTube

Komentari (0)
Pročitano (226)
YouTube dobio podršku za Playstation VR
YouTube nastavlja razvijati svoju podršku za virtualnu stvarnost. Odsad videe s njega možete gledati i na PlayStationu VR, što je samo jedna od platformi koju YouTube podržava, a u budućnosti bi ih moglo biti još.
2.1.2017.
YouTube u HDR-u odsad na televizorima Samsung Quantum Dot
Samsung je objavio kako će po prvi puta podržati YouTubeovu globalnu reprodukciju HDR sadržaja na TV prijemnicima. Aplikacija YouTube je dostupna na svim ovogodišnjim Samsungovim Quantum Dot i UHD televizorima te će diljem svijeta biti postepeno dostupna od ovog mjeseca.
23.12.2016.
YouTube može emitirati videe s HDR-om
Nakon što je YouTube podržao Full HD, pa potom i 4K rezoluciju, napravio mobilnu verziju, osmislio studije za besplatno snimanje videa, na red je došla i podrška za visoki dinamički raspon (HDR).
11.11.2016.
YouTube Go za manju potrošnju podatkovnog prometa
Ako volite gledati YouTube videe u pokretu, ali mrzite velike račune za potrošnju podataka (data promet), Google ima dobre vijesti za vas. Naime, odlučili su uvesti "YouTube Go" aplikaciju posebno dizajniranu kako bi se smanjili troškovi mobilnog podatkovnog prometa.
3.10.2016.
Najbolji mikrofoni za snimanje YouTube recenzija
Dvije godine sustavno snimamo video za sve uređaje koje testiramo. Od web kamere i "lavalijer" mikrofonske bubuice, došli smo do usporedbe i odabira ozbiljnijih kondenzatorskih mikrofona s XLR konektorom. Spojili smo ih na Scarlett Focusrite 2i2 pojačalo i donosimo iskustva koji je bolji.
27.1.2015.
YouTube pretplata na glazbu
YouTube navodno sprema uslugu pristupa glazbi na pretplatu kakvu je popularizirao Spotify, a kasnije su je ponudili i Beats Music te Amazon Prime.
23.6.2014.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Uživajte u glazbi uz stilizirane, iznimno kvalitetne on-ear slušalice
Panasonicove slušalice RP-HF100 stiliziranog su dizajna i vrlo kompaktne jednom kada ih sklopite. Te lagane on-ear slušalice isporučuju iznimno kvalitetan i bogati zvuk zahvaljujući 30 milimetarskim zvučničkim jedinicama naprednog zvuka s neodimijskim magnetima i velikim naušnjacima.
Najbolji laptopi (2016.) u četiri cjenovna ranga
Odlučili ste se na kupnju novog laptopa, no ne znate na što obratiti pozornost prilikom kupnje? U današnje vrijeme, kada nam je tehnologija dostupnija nego ikad, lako se izgubiti u mnoštvu specifikacija i modela prijenosnih računala na tržištu. Kako bi vam iskustvo kupovine novog prijenosnika učinili lakšim donosimo pregled osnovnih smjernica koje će vam učiniti kupnju vremenski i ekonomski isplativijom.
Novi Lenovo C2 Power za samo 99 kuna
Uz uslugu interneta, televizije i(li) telefona, Iskonovi tisućaši promotivnoj akciji do 1. prosinca ili do isteka zaliha imaju mogućnost odabrati i smartphone Lenovo C2 Power za samo 99 kuna.
Top lista aplikacija za iPhone i Androd
Istražili smo koje su najbolje aplikacije za iPhone i Android pametne uređaje. Ovaj puta donosimo vam popis najboljih aplikacija koje će vam pomoći pri svakodnevnim zadacima. Uz naš izbor najboljih aplikacija ćete izraziti vlastitu kreativnost, poboljšati učinkovitost ili se nasmijati do suza. Isprobajte puni potencijal svog pametnog uređaja, brže i učinkovitije obavljate svakodnevne zadatke i pametno iskoristite svoje vrijeme.
Stiže SanDisk 1TB SD kartica
Prema glasinama sa fotoblogova uskoro nam dolaze terabajtne memorijske kartice (1TB, odnosno tisuću gigabajta). Rastom kvalitete videa i fotografije ti zapisi imaju sve više podataka pa će ova vijest biti zanimljiva prije svega profesionalnim fotografima i video snimateljima koji će sada lakše snimati 4K video u nekom naprednom kodeku.
Top 5 noviteta s Photokine 2016.
Photokina sajam ni ovaj put nije razočaralo - svi proizvođači su čekali da upravo na Photokini predstave svoje najbitnije nove proizvode, a ako nisu bili spremni najavili su "razvoj proizvoda" i pola godine prije predstavljanja.