Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Solarni paneli na Bijeloj kući
Povratak solarnih panela na Bijelu kuću nakon 30 godina
Nakon 30 godina paneli za solarnu energiju vraćeni su na Bijelu kuću u Washingtonu, što simbolički označava okrenutost Obamine administracije zelenoj energiji.
Bijela kuća je još kasnih 70-ih imala solarne panele, ali uklonio ih je konzervativni predsjednik Ronald Reagan.

Unatoč tvrdnjama mnogih konzervativnih političara globalno zatopljenje je odavno postalo znanstvena činjenica, kao i to da je glavni uzrok globalnog zatopljenja ispuštanje CO2 u atmosferu od strane ljudi.

Glavni izvor CO2 su nečisti izvori električne energije poput elektrana na ugljen, tako da je jedini pravi lijek protiv globalnog zatopljenja prelazak na čiste, i po mogućnosti obnovljive izvore energije. Solarna energija nije dovoljno snažna da električnom energijom opskrbi cijeli svijet, ali u budućnosti mora činiti dio svjetske opskrbe energijom pa je i postavljanje solarnih panela na Bijelu kuću prije svega simbolički politički čin.

SAD planira do 2020. godine značajno povećati udio solarne energije u energetskom sustavu, te u primjeni solarne energije zaposliti 50.000 ljudi.

.

Više o temi energija.

>> Appleova budućnost je u solarnoj energiji

>> Baterija koja se sama obnavlja

Komentari (0)
Pročitano (966)
Appleova budućnost je u solarnoj energiji
Proizvođači se polako okreću "zelenim" izvorima energije. Objavljen je patent tvrtke Apple koji objašnjava sustav koji električnu energiju dobivenu iz sunca automatski pretvara u struju koja pogoni elektroničke uređaje.
26.1.2014.
Troši li smartphone električne energije kao i moderan hladnjak?
Jedno punjenje smartphonea troši neznatnu količinu električne energije u odnosu na ostale kućanske potrošače, no treba sagledati veću sliku. Koliko se električne energije potroši za streamanje nekoliko sati video snimaka svaki tjedan? Koliko je potrošio svaki Wi-Fi router kojeg ste koristili? Koliko je to u godini dana? Znatno više nego što mislite.
18.9.2013.
Tehnologija superkapacitora rješava probleme punjenja baterije
Znanstvenici sa sveučilišta Central Florida na pragu su otkrića rješenja jednog od najvećih problema suvremene tehnologije - trajanja baterije. Naime, osmislili su superkapacitor koji daje više energije uz kraće punjenje u usporedbi s klasičnim baterijama.
29.11.2016.
Hoćemo li struju dobivati iz vulkana?
Na Islandu se kopaju rupe duboke 5 kilometara, a cilj je toplinu užarene magme koja se nalazi na toj dubini iskoristiti za dobivanje električne energije.
6.2.2014.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.