Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Kako i koliko često fizički čistiti laptop?
 • Laptop se može, dapače mora fizički očistiti barem svake dvije godine, a poželjno je jednom godišnje. Naime, uređaj će se nakon nekog vremena početi pregrijavati i sporije raditi zbog ulaska prljavštine i prašine (a moguće i vlage) kroz sustav hlađenja izravno u računalo.

  Potrebno je rastaviti kućište i izvaditi sve najbitnije dijelove, poput sustava hlađenja, grafičke kartice, radne i eksterne memorije te procesora. Komponente obvezno pohranite na suho i čisto mjesto te obilježite gdje su se nalazile. Prije toga ih dobro ispušite ili prebrišite maramicom. Potom lagano protresite ostatak laptopa. Veći komadi prljavštine će sami ispasti. Ostalo ispušite ili lagano prebrišite maramicom. Pripazite da maramica ne bude vlažna i da ne ostavlja vlakna.

  Nakon čišćenja vratite sve komponente na svoje mjesto i sklopite kućište. Nakon što provjerite rade li sve komponente ispravno, očistite i softver, jer se s vremenom natalože virusi. Preporučljivo je obavljati čišćenje uz pomoć stručnjaka. Ako to radite u ovlaštenom servisu dobit ćete i novu pastu za procesor.

  Pored fizičkog čišćenja, poželjno je ponovno instalirati Windowse svake dvije godine, a prije toga naravno prebaciti podatke na dodatnu vanjsku HDD memoriju.

  prije 9 mjeseca
  SLIČNA PITANJA I SAVJETI
  Izbor urednika
  Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
  Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
  Stvorena najbrža kamera na svijetu
  Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
  Moguće je doznati što gledate na internetu
  U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
  Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
  Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
  iPhone 8: Sve što trebate znati
  Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.