Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Kako pretvoriti svoj iPhone ili iPad u Wi-Fi hotspot?
...u samo četiri koraka
Nedavno smo pisali o tome kako pretvoriti Android uređaj u Wi-Fi hotspot u trenucima kad je internetska veza loša ili nesigurna. Isto se može učiniti i na iOS uređajima i to na gotovo sličan način.
Provjerite postoje li ograničenja podatkovnog prometa kod vašeg teleoperatera

Kao i kod Androida, nemaju svi iPhonei podršku za Wi-Fi hotspot. Tako vlasnici iPhonea 3G ili novijeg, mogu pristupiti hotspotu. Isto vrijedi i za iPade, koji su proizvedeni nakon 2010. mogu poslužiti kao pristupna točka. Prije nego što pretvorite svoj Appleov gadget u pristupnu točku za internet, provjerite svog mobilnog operatera. Neke tvrtke imaju ograničenja podataka ili će vas pitati za kupnju dodatnog paketa. Nakon što ste se uvjerili da možete koristiti svoj mobitel kao mobilni hotspot s pretplatničkim paketom, slijedite korake u nastavku.

Prvo otiđite u Postavke svog uređaja i dodirnite "Osobna pristupna točka", a zatim prebacite tipku na zeleno ("On"/"Uključeno"). Ovdje možete postupiti i drugačije. Otiđite na Postavke -> Uređaj i pronađite opciju za uključivanje hotspota.  Nakon što ste to učinili, kreirajte lozinku dodirom na opciju "Wi-Fi lozinka". Nakon toga odlučite želite li povezati svoj uređaj s iPhoneom putem Wi-Fija, Bluetootha ili USB-a. 

Četiri koraka su potrebna da svoj iPhone ili iPad pretvorite u Wi-Fi hotspot

Ako se odlučite na prvu varijantu, otiđite na postavke Wi-Fija na uređaju koji želite dijeliti s iPhoneom i nađite vezu navedenu kao "iPhone", a potom se spojite na mrežu pomoću lozinke koju ste stvorili ranije. 

Ako se povezujete Bluetoothom, uključite ga na uređaju kojim se želite povezati. Potom idite na postavke vašeg iPhonea i odaberite "Bluetooth". Pronađite uređaj s kojim ga želite upariti. Možda će se pojaviti kod kojeg ćete morati unijeti u svoj iPhone kako biste se povezali. 

Za spajanje USB-om, dovoljno je ukopčati kabel dobiven uz iPhone ili iPad u Mac, neko drugo računalo ili uređaj. Ako se pak želite odspojiti, dovoljno je isključiti opcije za hotspot ili Bluetooth te iskopčati USB kabel.

Prilikom stvaranja hotspota treba obratiti pažnju na nekoliko stvari

Ako, pak, želite podijeliti svoju vezu između više iOS uređaja koji su povezani s računom, na vašem iPhoneu postoji značajka "Instant Hotspot" koja u tome pomaže. Sa značajkom Continuity, uređaji sa sustavom iOS 8 ili novijim mogu dijeliti mobilnu vezu s bilo kojim drugim uređajima, bez uključivanja vašeg osobnog hotspota.

Naravno, treba uzeti i druge stvari u obzir prilikom stvaranja osobne pristupne točke. Uvijek provjerite ograničenja paketa usluga, tako da znate koliko će vam biti naplaćeno ako premašite mjesečni promet. Nakon aktiviranja Wi-Fi hotspota, statusna traka vašeg iPhonea ili iPada će poplaviti i prikazat će se broj povezanih uređaja. Pobrinite se da postavite snažnu lozinku kako bi hotspot bio siguran, pogotovo ako ga koristite na javnom mjestu. Korištenje telefona kao žarišne točke će brže isprazniti bateriju, pogotovo ako se spajate bežično, tako da je poželjno napuniti mobitel prije spajanja.

.

Više o temi internet, mobiteli, iPhone, iPad

Komentari (0)
Pročitano (1148)
Kako pretvoriti Android mobitel u Wi-Fi hotspot?
Nije lako naći pouzdan bežični pristup internetu u pokretu, pogotovo ako ste u potrazi za sigurnom privatnom vezom. Javne Wi-Fi mreže mogu vas izložiti hakerima i stvoriti probleme s privatnošću. Ali, ako imate Android smartphone u džepu, možete ga pretvoriti u osobni Wi-Fi Hotspot. Evo kako je to moguće.
12.3.2017.
Skype gasi svoju Wi-Fi uslugu 31. ožujka
Skype je odlučio 31. ožujka ugasiti svoju Wi-Fi uslugu. Kao razlog tome, tvrtka navodi usredotočavanje na osnovne usluge, odnosno videopozive te nešto bolju integraciju s Microsoftovim servisima.
9.3.2017.
WiFi na LCD-u
Novi Philipsov LCD TV s ugrađenom WiFi mrežom za pristup internetu i Net TV opcijom za pregledavanje najpopularnijih svjetskih internetskih stranica pomoću daljinskog upravljača napokon eliminira potrebu za dodatnim kablovima.
22.5.2009.
Facebook će omogućiti besplatne pozive putem WiFi-ja
Vijest koja će mnoge iznenaditi zapravo ne predstavlja ništa novo u smislu tehnološkog rješenja. Ono što iznenađuje je tko je ponudio uslugu. Radi se naime o VoIP telefonskim pozivima koji se odvijaju putem interneta. Najpopularniji servis za tu uslugu je Skype, a sada je Facebook odlučio ponuditi isto. Uz više od milijardu korisnika, to doista mijenja perspektivu ove usluge.
16.1.2013.
GPS i WiFi fotoaparat
Samsung je u prodaji ponudio digitalni fotoaparat<strong> <a href="http://www.usporedi.hr/katalog/proizvodi/19/pogled/97476/" target="_blank">ST1000</a></strong> s ugrađenim funkcijama <em><strong>geo-tagiranja</strong></em>, <strong><em>Bluetooth</em> 2.0</strong>, <em><strong>Wi-Fi</strong> </em>povezivosti i DLNA kompatibilnosti.
1.12.2009.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.