Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
5 korisnih namjena vašeg starog smartphonea
Namjene su korisne u svakodnevnom životu, čak i ako mobitel ne radi
Pametni telefoni se mijenjaju svakih nekoliko godina zbog raznih razloga. Zastarjela tehnologija, kvar ili želja za kupnjom novog uređaja tjeraju nas da odbacujemo stare mobitele. No, umjesto da zagadimo okoliš odbačenim elektroničkim dijelovima, možemo ih prenamijeniti, a mi vam donosimo 5 korisnih namjena vašeg starog džepnog ljubimca.

1. Skype

Ako vaš mobitel još uvijek radi, onda nema razloga da vam ne posluži za samo jednu namjenu koju biste koristili i na novom uređaju. Ovime ćete uštedjeti bateriju novog uređaja, a možda ste nešto i navikli raditi na starom mobitelu. Upravo zbog toga preporučamo da instalirate Skype, jer vam za njega treba samo dobra Wi-Fi veza. 

.

2. Daljinski upravljač

Ovo je poprilično korisno ako živite s nekime tko televizor smatra vlastitom svojinom i ne želi vam ga prepustiti ni na sekundu. Tako sa svojim mobitelom možete prebaciti program za slučaj da vam sustanar odnese daljinski upravljač sa sobom (znamo za takve slučajeve), ali i ako se upravljač pokvario. Opet vam trebaju Wi-Fi i ispravan mobitel, ali i televizor te mobilna aplikacija koju svaki proizvođač ima na iOS-u i Androidu. 

.

3. Zvono na vratima

Mnogo sustava pametnih domova ili običnih sustava za osiguranje od provale nudi opciju upravljanja mobitelom. Neki od njih omogućuju da vam se mobitel ponaša poput špijunke te da bilježi i emitira snimke s kamere na vratima. Jedina mana je što ćete morati izdvojiti određenu svotu novca za takve sustave, ali stvar je poprilično korisna, ako niste kod kuće. 

.

4. Ruter

Svi mobiteli s verzijom Android 2.2 ili novijom, primaju Wi-Fi pri brzini od 2.4 GHz, što je sasvim dovoljno da ih spojite na svoje računalo i tako koristite internet bez većih problema. Dobra vijest je i što je mobilni podatkovni promet često jeftiniji od klasičnog, a s malo hakerskih vještina može biti i besplatan. 

.

5. Slika

Ovo je za one kojima mobitel ne radi ili ima neki specifičan kvar, poput preskakanja slike na ekranu. U prvom slučaju je dovoljno izvaditi svu elektroniku iz uređaja te kućište postaviti tako da vam ono posluži kao okvir za sliku, najčešće nekakvu obiteljsku fotografiju ili takvo nešto. Ako pak imate mobitel s nekim kvarom, zbog kojeg nije u potpunosti funkcionalan, složite neki GIF i pretvorite ga u audio-vizualno umjetničko djelo. Više takvih uređaja će biti dovoljno i za konceptualnu izložbu.

.

Više o temi mobitel.

Komentari (0)
Pročitano (3599)
Znak V na selfijima čini mobitel metom hakera
Imate pametni telefon sa senzorom otisaka prstiju i obožavate raditi selfije sa "znakom mira"? Budite na oprezu, jer je to još jedan način na koji lukavi hakeri mogu hakirati vaš uređaj i uzeti sve bitne podatke.
16.1.2017.
Jeste li znali? Vaš mobitel je pun plemenitih metala
Svaki pametni telefon krije pravo malo bogatstvo. Doduše, nećete se obogatiti na vlastitom smartphoneu, no ogromne količine starih mobitela kriju u sebi plemenite metale, čija vrijednost u posljednje vrijeme raste. Slična stvar je i s laptopima, tabletima i drugom elektroničkom opremom.
29.10.2016.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.