Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Kopiraj i zalijepi odlazi u povijest?
Google testira lijepljenje bez kopiranja u Chromeu za Android
Dobra stara opcija kopiranja i lijepljenja (Copy/Paste) teksta je sinonim za lakše i brže upravljanje tekstom i pisanje eseja ili drugih tekstualnih oblika. Google to nastoji dodatno pojednostaviti, pa razmišlja o ukidanju kopiranja na mobilnim uređajima.
Lijepljenje bez kopiranja funkcionirat će kontekstualno

Tvrtka testira tzv. opciju "Copyless Paste" na Androidu, koja korisnicima omogućuje slaganje teksta bez kopiranja. Ali kako mobitel zna što kopirati? Velike su šanse su da mobitel još uvijek neće potpuno izrezati kopiju, ali bi mogao inteligentno shvatiti što bi korisnik htio kopirati, čak i na različitim aplikacijama.

Drugim riječima, značajka uglavnom funkcionira na temelju konteksta, što ima smisla. Lijepljenje bez kopiranja se prvi put pojavilo u ožujku, iako u to vrijeme važnost značajke nije bila poznata. Google je navodno na njoj počeo raditi još u veljači. Vrlo je vjerojatno da će tvrtka implementirati tu značajku u Chrome 60 za Android, koji će se pokrenuti u narednih nekoliko mjeseci.

No, uz sve moguće prednosti, značajka ima neka ograničenja. Na primjer, dizajnirana je da ne funkcionira ako upotrebljavate anonimni način na Chromeu za Android. Također se ne čini da jeftiniji Android telefoni mogu koristiti ovu značajku. Moguće je da će se ova opcija pojaviti na Android O-u, kad već bude službeno predstavljen. To ne čudi, jer je Android općenito sve više kontekstualiziran, a to će se vjerojatno nastaviti i dalje.

.

Više o temi Google.

Komentari (0)
Pročitano (2189)
Google razvija platformu za zapošljavanje
Postoji mnogo platformi za traženje i davanje poslova. Sjetimo se samo LinkedIna i Jobvitea. Čak je i Facebook prije nekoliko mjeseci krenuo u testiranja svojih rješenja, a istim putem sad ide i Google.
24.4.2017.
Kako spriječiti Google da zna sve o vama?
Mnogi od nas se pitaju zna li Google baš sve. Kad je riječ o nama i onome što radimo na internetu, odgovor je - da. Prije desetak godina je tadašnji izvršni direktor Googlea, Eric Schmidt, rekao da, ako na internetu radimo nešto što ne želimo da itko sazna, onda je najbolje da to uopće ne radimo, jer uvijek postoji mogućnost da je to negdje zabilježeno i da bi tajna mogla biti otkrivena. Donosimo vam načine kako to spriječiti.
11.3.2017.
Google pustio opciju provjere podataka
U vrijeme kada lažne vijesti preplavljuju internet, teško je razlučiti što je točno i istinito, a što nije. Google je napravio prvi korak prema otkrivanju istine uvođenjem opcije Fact Check u svoju tražilicu.
15.4.2017.
Google mijenja svoje komunikacijske kanale
Google mijenja način na koji ćemo komunicirati putem njegovih platformi. Naime, od 22. svibnja se gasi podrška za slanje i primanje SMS-ova na Hangoutsu, a u to vrijeme bi mogla biti spremna i nova aplikacija za zajedničko uređivanje fotografija.
29.3.2017.
Google predstavio razvojnu verziju Androida O
Google je prije koji dan predstavio i pokrenuo razvojnu verziju novog Androida O. Tako će developeri u idućih nekoliko mjeseci moći dalje razvijati sustav, dodavati funkcije i otklanjati nedostatke, prije nešto što se počne puštati Beta varijanta, a naspolijetku i konačna verzija ovog OS-a.
26.3.2017.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.